Purdue University, Pao Hall Plaza

We were commissioned to transform a one-block segment of Wood Street into a pedestrian mall and events terrace to serve as both an entrance to Pao Hall and a setting for gatherings.


Client:

Purdue University

Project Size:

Location:

West Lafayette, IN

Team:

Completed:

Services:

Landscape Architecture

In Association With:

Awards:

Photography:

Daniel Showalter

A large brick plaza with limestone seatwalls forms the center of the space. From the plaza, walkways weave outward through perennial and ornamental grass beds, lawn panels and shade trees.  

Pao Hall Plaza establishes spatial continuity and transition to the Agriculture Mall to the west and forms the foreground for the ‘Transformation’ Sculpture. Art pedestals throughout the plaza host temporary sculptural exhibits.

No items found.

Adjacent to the parking lot, we located gardens to help mitigate stormwater runoff.  A new accessible drop-off provides convenient staff and student access.

Learn More

Next Project

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.